Fothia Zapad– lead dvorana za penjanje

SHL

Sjevernohrvatska liga u sportskom penjanju za djecu i mlade

sezona 2017

*još se neznaju datumi i klubovi koji će organizirati natjecanja

 

MISIJA & VIZIJA

Sjevernohrvatska Liga je skup penjačkih natjecanja na kojima će mladi penjači imati priliku u ležernijoj atmosferi testirati svoja stečena znanja i vještine te se pritom dobro zabaviti. Cilj ovih natjecanja je pokrenuti upoznavanje i druženje penjača te ih motivirati da treniraju s više entuzijazma!

DISCIPLINE

BOULDER:

Penje se max 10 problema na stijeni koja nije viša od 4 m. Ispod stijene se nalazi strunjača koja ublažava doskok ili pad. Svaki problem je označen sa rednim brojem, start hvatištem, zonom i krajem. Pojedina kategorija penje 45(60) min, a nakon isteka vremena mijenjaju se hvatiša te penje nova starosna kategorija.  ​

LEAD:

Težinsko natjecanje odvija se na visokoj stijeni uz osiguranje užetom, a sastoji se od 2 kruga, tj. svaki natjecatelj penje dva smjera. Redosljed nastupa u prvom i drugom krugu je isti i temelji se na prijavnim listama. U oba kruga natjecatelji penju na „flash“. Mlađi penju na “top-rope”, a stariji u vodstvu.

SPEED:

Brzinsko natjecanje odvija se na visokoj stijeni uz osiguranje užetom na “top-rope”. Natjecatelji penju dva smjera jedan iza drugoga nakon čega se zbrajaju vremena i određuje poredak.