Fothia Zapad– lead dvorana za penjanje

Radno vrijeme:

Od ponedjeljka do petka:
17:00 – 23:00
Subota:  ne radi
Nedjelja:
18:00-23:00
 

Članarina:

mjesečna:
250 kn (neograničeno)

Usluge:

dnevna ulaznica: 50 kn (djeca uz nadzor roditelja 30 kn)
najam penjačica: 20 kn
najam užeta: 20 kn
najam sprave za osiguravanje: 15 kn
najam pojasa: 10 kn

Dvorana

“Fothia” boulder stijena za sportsko penjanje rezultat je entuzijazma penjača i njihove želje da u Zagrebu sportsko penjanje dobije boulder dvoranu koja će zadovoljavati prohtjeve svih penjača.

Ovdje mogu trenirati sportski penjački, alpinisti, alpinistička društva, boulderaši i svi ostali koji se žele upoznati sa slobodnim penjanjem, naučiti ovaj zanimljiv sport ili jednostavno doći i izabrati “bouldering” ili “climbing” kao razonodu, odmor ili odušak od posla.

“Fothia” dvorana za penjanje je jednako dobra za pripremu za penjanje na stijeni kao i za boulderiranje. Raznovrsnost smjerova podijeljenih po bojama pruža mogućnost početnicima da se uče penjačkim tehnikama a profesionalcima da napreduju i pomiču svoje granice u izdržljivosti, snazi, ravnoteži, tehnici i mentalnoj sposobnosti na stijeni. U ovoj dvorani možete, naime, napraviti idealan trening za duže sportske smjerove ali isto tako i kratke balvane sa par teških pokreta. Cijeli krug oko penjačke dvorane ima čak 50 metara a stijena je koncipirana tako da se može proći bez da se silazi na strunjače.

Ako ste novi u penjanju nemojte se obeshrabriti, voditelji dvorane pokazati će vam osnove i pomoći će vam stručnim savjetima. Svaka 2 tjedna, isto tako, održavati će se uvodni treninzi za sportsko penjanje za početnike gdje ćete naučiti sve što vam je potrebno za samostalno treniranje.