Fothia velesajam – boulder dvorana za penjanje

Prvenstvo Hrvatske – Boulder 2017

U penjačkoj dvorani Fothia-Velesajam za vikend 13. i 14. svibnja održano je prvenstvo Hrvatske u sportskom penjanju-disciplina Boulder.
Na ovogodišnjem prvenstvu sudjelovala su 172 natjecatelja u kategorijama mlađi cicibani, cicibani,juniori,stariji juniori,mlađi kadeti,kadeti,stariji kadeti i seniori.

U subotu su snage odmjerili penjači prvih sedam kategorija iz svih krajeva Hrvatske. Atmosfera je bila napeta, svaki kvadrat dvorane je bio zauzet natjecateljima i roditeljima koji su nestrpljivo iščekivali početak natjecanja. Po završetku natjecanja svake kategorije proglašeni su i pobjednici, još jednom čestitamo svima koji su sudjelovali.
Rezultati mlađih natjecatelja iz Fothie:

Cicibanke: 4.mjesto-Karla Jurković
Mlađi kadeti: 4.mjesto-Vito Matković
Kadetkinje: 1.mjesto-Lara Kmoch, 4.mjesto-Anđelina Alerić
Kadeti: 5.mjesto-Vilim Jančijev
Starije kadetkinje: 2.mjesto-Pia Čuljak
Stariji kadeti: 4.mjesto-Lukas Grbac Lacković
Juniorke: 1.mjesto-Kaja Javorić
Stariji Juniori: 4.mjesto-Florian Pigac

Nedjelja je bila rezervirana za Seniore. Do 9:30 završila je registracija natjecatelja te preuzimanje startnih brojeva. Nakon završetka tehničkog sastanka započele su boulder jam kvalifikacije za žene, uvjerljivo najbolja Karla Vlatković ide u finale kao favorit a druga je Katarina Šipić iz Kluba Fothia.
Po završetku kvalifikacija za žene i pripreme smjerova točno u 12:00 započinju muške boulder jam kvalifikacije. Kao što je i bilo za očekivati svjetski juniorski prvak Borna Čujić iz kluba Fothia izlazi iz kvalifikacija kao najbolji, slijedi ga Karlo Čubrić.

Natjecatelji uzimaju odmor. Izolacijska zona otvara se u 15:30 a zatvara u 16:30, sve je spremno za finale. Tenzija i uzbuđenje polako raste kako kod natjecatelja tako i kod publike koja nestrpljivo iščekuje finale naših najboljih penjača. Bliži se 17:00, natjecatelji su spremni, iako se favoriti već znaju uvijek postoji šansa da se stvari promjene, svi su na iglama te finale počinju.
Muški i ženski seniori penju u isto vrijeme, zabave ne nedostaje. Svi natjecatelji daju sve od sebe, sat i pol trajanja finala čini se kao 10 minuta je l’ je dinamika natjecanja i navijanje na nivou i vrijeme brzo prolazi.

Live rezultati natjecanja mogli su se pratiti na www.rafoasu.com .

Muški seniori:
1.mjesto-Borna Čujić
2.mjesto-Karlo Čubrić
3.mjesto-Krešimir Morić

Ženski seniori:
1.mjesto-Karla Vlatković
2.mjesto-Katarina Šipić
3.mjesto-Marina Jašić

Ekipno mjesto klubova uzima Fothia, drugo Marulianus i treće Mosor.

ph2017b

 

 

 

 

 

 

ph2017b-l