Fothia velesajam – boulder dvorana za penjanje

Radno vrijeme:

pon-pet: 09:00 – 23:00
Sub: 11:00 – 22:00 
Ned: 16:00 – 22:00 
 

Članarina:

mjesečna: 250 kn (neograničeno)
jutarnja mjesečna (ulazak do 14:30): 200 kn (studenti 150 kn)

Usluge:

dnevna ulaznica: 50 kn
najam penjačica: 20 kn

Dvorana

“Fothia” boulder stijena za sportsko penjanje rezultat je entuzijazma penjača i njihove želje da u Zagrebu sportsko penjanje dobije boulder dvoranu koja će zadovoljavati prohtjeve svih penjača. Umjetna stijena.

Ovdje mogu trenirati sportski penjački, alpinisti, alpinistička društva, boulderaši i svi ostali koji se žele upoznati sa slobodnim penjanjem, naučiti ovaj zanimljiv sport ili jednostavno doći i izabrati “bouldering” ili “climbing” kao razonodu, odmor ili odušak od posla.

“Fothia” boulder dvorana je jednako dobra za pripremu za penjanje na stijeni kao i za boulderiranje. Raznovrsnost smjerova podijeljenih po bojama pruža mogućnost početnicima da se uče penjačkim tehnikama a profesionalcima da napreduju i pomiču svoje granice u izdržljivosti, snazi, ravnoteži, tehnici i mentalnoj sposobnosti na stijeni. U ovoj dvorani možete, naime, napraviti idealan trening za duže sportske smjerove ali isto tako i kratke balvane sa par teških pokreta. Cijeli krug oko penjačke dvorane ima čak 50 metara a stijena je koncipirana tako da se može proći bez da se silazi na strunjače.

Ako ste novi u penjanju nemojte se obeshrabriti, voditelji dvorane pokazati će vam osnove i pomoći će vam stručnim savjetima. Svaka 2 tjedna, isto tako, održavati će se uvodni treninzi za sportsko penjanje za početnike gdje ćete naučiti sve što vam je potrebno za samostalno treniranje.